Kalat, Pääruoat

Kuhawallenberg

There´s a first time for everything – kerta se on ensimmäinenkin. Ihan kaikelle ja ihan jokaiselle löytyy aina se ensimmäinen kerta. Useinmiten se on myös se jännittävin kerta. Kuten minulle kalamurekepihvien kanssa. Ihan top-kympeissä kalamurekepihvit ei ole ollut omalla listallani. Ei ennen kuin sain käsiini Ruoka&Viini -lehden (5/2016), jossa jo pelkkä Haukiwallenbergin kuva sai kuolan valumaan suupielistä. Ohje on Helsingin Krog Robasta, enkä todellakaan uskaltanut poiketa siitä pienenkään piirun vertaa. Tai no, vaihdoin Hauen Kuhaan ja maustoin hieman reilummin, mutta muuten noudattelin ohjetta täysin kuuliaisesti. Vielä kun henkisenä tukena ja kannustajana olan takana toimi oma äiti, uskalsin tarttua tähän ensimmäisen kerran haasteeseen melko helposti. Onneksi uskalsin, sillä tällä ohjeella käsitys kalamurekepihveistä muuttui heittämällä. Siis siihen positiiviseen suuntaan. Mielettömän herkullista, eikä valmistaminen ole ollenkaan vaikeaa, kunhan vain muistat nämä kaksi Krog Roban keittiöpäällikön vinkkiä: 1) Raaka-aineiden tulee olla kohmeisen kylmiä, kun taikinan teko aloitetaan, jotta kerma sekoittuu taikinnan hyvin. 2) Kerma täytyy lisätä taikinaan ohuena nauhana ja vähitellen, jotta taikina ei juoksetu. Pysy siis tarkkana!

Neljälle.

  • 500g kuha(tai hauki)fileetä
  • 2-3 tl merisuolaa myllystä
  • 1/2-1 tl mustapippuria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 kananmuna
  • Korppujauhoja
  • Voita paistamiseen
  • Sormisuolaa ja tilliä tarjoiluun

Leikkaa kalafileet pieniksi kuutioiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita kalat ja kerma pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Viilennä myös monitoimikoneen kulho jääkaapissa. Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu. Laita kalakuutiot, sitruunan mehu ja kananmuna monitoimikoneeseen ja koneen käydessä lisää kermaa vähitellen ohuena nauhana. Lisäile kermaa vasta kun edellinen loraus on sekoittunut hyvin. Sekoita lopuksi tilli mukaan. Huom! taikina jää löysäksi.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Muotoile sillä aikaa taikinasta kahdeksan pihviä ja pyörittele ne korppujauhoissa huolella. Laita voita pannulle ja kuumenna melko kuumaksi. Paista kaksi pihviä kerrallaan 15-30 sekuntia per puoli siten, että pihvit saavat kauniin värin. Laita pihvit uunivuokaan ja kypsennä uunissa noin 10-15 minuuttia. Heitä päälle sormisuolaa ja tilliä, ja tarjoile esim. perunapyreen ja valkoviinin kera. Lupaan, että maistuu!

Previous Post Next Post

You Might Also Like