Alkuruoat

Valkosipulietanat

Ei Bistroa ilman valkosipulietanoita. Kymmenen vuotta olen gratinoinut etanoita valkosipuli-persiljavoissa sinihomejuustokuorrutuksella. Tällä kokemuksella ja klassikkoreseptillä olen saanut niljakkeiden vahvimmatkin vastustajat lämpenemään ainakin maisteluasteelle. Etanat kaipaavat kaveriksi ainoastaan rapeakuorista tuoretta leipää ja tuhdin punaviinin. Näistä ei voi olla pitämättä, vaikka tällä kertaa sinihomejuusto unohtuikin kauppaan.

Neljälle.

  • 1 prk etanoita
  • 1/2 ruukkua kähäräpersiljaa
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • n. 100-150g pehmeää voita
  • Sinihomejuustoa (Aura)

Huuhtele etanat hyvin kylmän veden alla. Voit halutessa leikata etanat pienemmäksi, vaikka kahtia. Anna valua hyvin. Purista valkosipulit (puristimella) voin joukkoon. Lisää hienoksi hakattu persilja. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Annostele etanat etanapannuihin ja lusikoi jokaisen etanan päälle reilusti voimassaa. Ripottele päälle sinihomejuustoa. Laita pannut leivinpaperin päälle uunipellille ja gratinoi 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja rapea. Herkuttele tuoreen leivän kera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like