Salaatit

Papusalaatti (jauhelihasta)

Kuten joku saattoi huomata, elämä asettui Espanjan auringon alle ehkä liiankin hyvin. Oli tuoreita kaloja, mehukkaita lihoja, maukkaita (ja edullisia!) viinejä, rentoja päiviä ja lämpimiä iltoja. Mutta pahuksen laiska bloggaaja. Joko laiskotti kuvata, tai jos kuvan jaksoi napata, jäi tarina kirjoittamatta. Enempiä selittelemättä, se siitä. Nyt on palattu Suomeen. Arki on täällä taas. Ihana arki, viiden viikon jälkeen.

Kävin eilen ruokakaupassa tutussa ja turvallisessa Lidlissä. Oli mukavaa, kun tiesi mitä ostaa. Ei tarvinnut sanakirjaa saati arvailua. Ostin arkeen lohta, jauhelihaa, kanaa ja tonnikalaa. Päätin, että kaikista niistä raaka-aineista kokkaan meille jotain uutta (ja helppoa). Ja myös bloggaan. Tästä se lähtee. Toivottavasti teille ei tule ähky. Ensimmäisenä vuoron saa jauheliha…

Noin neljälle.

 • 400g naudan jauhelihaa
 • 2 prk/tlk papuja (minä käytin papusekoituksen ja kidneypapuja)
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 1 punasipuli
 • 1 paprika
 • 2 oksaa varsiselleriä
 • 1 ruukku persiljaa (minä käytin kähärää, voit valita myös lehtipersiljan)
 • 1 ruukku korianteria
 • 3 rkl punaviinietikkaa
 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • 1/2 dl ruokaöljyä
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • 1 lihaliemikuutio
 • 1/2 sitruunan mehu

Paista jauheliha, loppuvaiheessa lisää lihaliemi ja loraus vettä, jotta liemi liukenee. Huuhdo ja valuta pavut. Hienonna sipulit, persilja ja yrtit. Silppua paprika ja varsiselleri. Yhdistä kaikki ainekset keskenään. Lisää joukkoon punaviinietikka ja öljyt. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista vielä päälle puolikkaan sitruunan mehu. Helppoa, herkullista ja protskupitoista!

P.S. Tähän salaattiin sopii hyvin myös esim. tonnikala jauhelihan sijasta.

Alkuperäinen resepti: Henri Alen ja Annukka Oksanen, Vuoden keittokirja & Vappu Pimiä, Vapun reseptikirja

Previous Post Next Post

You Might Also Like