Salaatit

Salaatti Pepperonata

Salaatit kuuluvat meidän perheen arkiruokien peruskauraan. Tämä Salaatti Pepperonata puolestaan ”perjantain pikaisiin”. Juurikin siksi, että se on nopea ja helppo valmistaa arkiviikon päätteeksi, mutta makua piisaa yllin yllin, yli arki-iltojen tarpeisiin. Erityisen hyvin sen kylkeen sopii mausteiset makkarat, esimerkiksi pannulla paistetut chorizon palat, sekä rapsakaksi paahdetut ruisleivän kannikkaat. Päälle vain oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria. Salaatti lähes vaatii kyytipojaksi tumman oluen tai tuhdin punaviinin. Lasillinen, tai muutama riittänee, ehkä. Työviikko nollautuu kivasti hyvä maku suussa.

(Suluissa alkuperäinen resepti)

Kahdelle.

  • Oliiviöljyä
  • 2 isoa tai muutama pienempää paprikaa
  • 1-2 salottisipulia (1 sipuli)
  • 1/2 chili, halutessa
  • 2 valkosipulin kynttä (1 kynsi)
  • Kourallinen tuoretta basilikaa (1 tl tuoretta timjamia)
  • 1-2 rkl tomaattipyrettä (1 rkl)
  • 1 rasia rucolaa
  • 1 rkl kapriksia (minun lisäys)

Viipaloi sipulit, valkosipulit,  paprika ja chili ja kuullota ne pannulla reilussa oliiviöljyssä. Vältä paistamista. Lisää mukaan tomaattipyree ja kaprikset(tuo kivasti happoa), sekoittele hetki. Siirrä pannu levyltä ja heitä mukaan rucola ja basilika. Sekoita ja tarjoile heti haluamasi lisukkeen kera!

Alkuperäinen resepti: Akseli Herlevi, Herlevi Liekeissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like