Kalat

(Kanarian) Kalatoast

Elämä on asettunut Espanjan auringon alle. Parasta täällä on leppoisa elämärytmi, lämpö, yhdessäolo ja tietenkin ruoka. Puhtaat ja tuoreet raaka-aineet takaavat herkulliset maut, hyvinkin yksinkertaisilla resepteillä. Olen jo aiemmin täällä ihastunut laajaan kalatarjontaan. Suurinta osaa tarjonnasta en edes tunnista, siksi hieman ujosti kokeilen, vaikkakin rohkeasti kokkailen. Tänään oli testissä kampela, joka pääsi kuuman pannun kautta rapeiden toastien väliin. Sillä aikaa, kun minä valmistin lounaan, lounasseura pulahti uimaan.

Mikä voikaan olla parempaa kuin tuoreeltaan tiskiltä pyydetty kala, kylmä valkoviini ja aurinko? Seura tietenkin lopputuloksen ratkaisee…

Kalatoastit käyvät hyvin lounaaksi tai iltapalaksi myös kotiSuomessa. Käytä vain mieleistäsi kalaa ja siihen sopivaa viiniä. Tiukkana arki-iltana suun voi huuhdella vaikka soodalla.

Kahdelle.

 • 400-500g haluamaasi kalaa
 • 6 paahtoleipäviipaletta
 • 2 valkosipulin kynttä
 • Salaattia
 • Kurkkua
 • Sitruunanmehua
 • Fetajuustoa(tai muuta juustoa)
 • Majoneesia
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • Oliiviöljyä

Paahda leivät paahtimessa tai uunissa rapeiksi. ”Raavi” leiville valkosipulit ja lorauta päälle öliiviöljyä. Leikkaa leivät kolmion muotoisiksi. Leivitä leiville, sekä pohjaan että kanteen, reilusti majoneesia ja purista päälle sitruunanmehua. Rouskuta vielä päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Paista kalat kuumalla pannulla pinnalta rapeiksi. Leikka salaatit, kurkut ja juustot leiville sopiviksi ja täytä kerroksittain lisäten tietty myös kalat. Valuta päälle vielä öljyä ja sitruunamehua. Herkuttele hyvässä seurassa pienissä viineissä(mahdollisuuksien mukaan).

Previous Post Next Post

You Might Also Like