Salaatit

Tuhti perunasalaatti ja curryketsuppi

Paukkupakkanen, takkatuli, uudet makkaratikut ja lätkän mm-finaali. Siitä se ajatus sitten lähti. Perunat salaattia varten tulille ja Karkovan makkarat hiilloksille. Dipiksi Saksaan kallellaan oleva superhelppo curryketsuppi. Enää ei harmita, että vuoden vaihteessa jäi perinteiset perunasalaatit ja nakit popsimatta. Täydellistä loppiaisaaton lohturuokaa. Nälkä ainakin lähti…

Kolmelle-neljälle.

Perunasalaatti:

 • 6-7 keskikokoista kiinteää perunaa
 • 1 pieni tai 1/2 iso sipuli
 • 1 iso maustekurkku
 • n 1/2 prk kermaviiliä (tai jos haluat tuhdimpaa, käytä ranskankermaa)
 • 1 (reilu) tl kokojyvä dijon-sinappia
 • 1 (reilu) tl dijon-sinappia (normaali)
 • 2 rkl valkoviinietikkaa
 • Puristus hunajaa (1-2 tl)
 • Suolaa ja mustapippuria
 • Isoja kapriksia

Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä ja jäähdyttele. Pilko sipuli ja maustekurkku pieneksi. Ja lohko mukaan muutama iso kapris. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään: kermaviili, sinapit, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele isoilla kapriksilla. Tarjoile osana talvista noutopöytää tai takkamakkaran kanssa.

Vinkki! Kesäisempi salaatti syntyy uusista perunoista ja sipulinvarsista sekä kirkkaasta kastikkeesta. Korvaa vain kastikkeen kermaviili tai ranskankerma laadukkaalla oliiviöljyllä (n 1/2 dl) ja lisää pieni puristus sitruunanmehua. Voila!

Curry(pippuri)ketsuppi:

 • 1 dl pippuriketsuppia
 • 1 tl curryjauhetta
 • Mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja rouhi päälle mustapippuria, nerokasta?!

Previous Post Next Post

You Might Also Like