Salaatit

Itämainen nuudelisalaatti

Katse itään ja suupielet ylöspäin! Toden totta, tämän idältä maistuvan nuudelisalaatin myötä suupielet kääntyy väkisinkin ylöspäin. Maku on nimittäin lähes täydellinen. Melkein poikkeuksetta ideoin omat reseptini itse tai varioin ne (useista) eri ohjeista juuri oman maun mukaiseksi. Niin olen tehnyt myös tästä salaatista. Mutta sen verran maukas on tämä Vapun alkuperäinen resepti, että haluan jakaa sen täällä teidän kanssanne. Ohje on siis valmis kopio Vapun Reseptikirjasta. Mitään siitä poistamatta, mitään vähentämättä, mitään lisäämättä. Voitte tästä varioida omalle lautaselle sopivan. Tai valmistaa juuri tällaisena.

Minä olen valmistanut salaatin aiemmin mm. eri yrttejä ja kasviksia vaihdellen. Porkkanan sijaan värikkäitä paprikoita. Lisänä suikaloitua selleriä. Vähemmän korianteria ja lisänä lehtipersiljaa. Lisukkeena jauhelihan sijaan kanaa, toisella kerralla grillattua kuhaa. Siinä esimerkkejä. Kaikilla tavoilla lähes yhtä täydellinen. Kokeile ja löydä omasi…

Kolmelle-neljälle.

 • 400g naudan jauhelihaa
 • 2-3 porkkanaa
 • 1 punasipuli
 • 1 tuore chili (siemenet poistettuna)
 • 1 ruukku korianteria
 • 1 ruukku minttua
 • Pieni loraus seesamiöljyä
 • 200g ohutta riisinuudelia
 • (Suolaa)

Paista jauheliha pienessä määrässä seesamiöljyä. Lisää halutessa pieni ripaus suolaa (kastike on hyvin suolainen, joten pidä tässä vaiheessa maltti suolan kanssa). Suikaloi porkkana kuorimaveitsellä. Leikkaa punasipuli ja chili ohuen ohuiksi suikaleiksi. Silppua korianteri ja minttu pieneksi. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

Valmista kastike.

 • 4 limetin mehu
 • 2 rkl muscovadosokeria
 • 2 rkl soijaa
 • 3 rkl kalakastiketta
 • 1 valkosipulin kynsi murskattuna

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin sekaan. Sekoittele ja asettele tarjolle. Koristele esimerkiksi yrteillä. Laita tarjolle soijaa ja laadukasta oliiviöljyä. Nautiskele ja käännä suupielet ylöspäin.

Alkuperäinen resepti: Vappu Pimiä, Vapun reseptikirja

Previous Post Next Post

You Might Also Like