Alkuruoat

Härkätartar

Nyt menetettiin meidän keittiön tartar-neitsyys. Todellakin. Vaikka Carpaccio löytyy omista alkuruokien suosikeista, niin täysin raakaa lihaa olen hieman vierastanut tähän saakka. Lähinnä siis sen valmistamista itse. Idean annokseen antoi Tomi Björck ja ”Romesco”. Sen verran autenttinen oli kuitenkin Björcin valmistustapa(liha, suola, pippuri), etten siihen uskaltanut täysin antautua, vaan hain apuja Chez Jasu -blogista. Näiden kahden yhdistelmänä löysin maut juuri meidän suihin sopiviksi. Ja sen verran onnistunut oli tämä ensimmäinen kerta, että viimeiseksi se ei jää…

Kahdelle-kolmelle.

 • 150-200g naudan sisäfilettä
 • 1 pieni sipuli
 • 1-2 pientä valkosipulin kynttä
 • Muutama iso kapris
 • Reilu puristus sitruunamehua
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • n 1 rkl kähäräpersiljaa silputtuna
 • n 1 tl suolaa
 • Mustapippuria
 • 2 kanamunan keltuaista (tai mieluummin viiriäisenmunan keltuaista)
 • Pieni pala parmesanjuustoa
 • Lisäksi rapeaksi paahdettua paahtoleipää, valkosipulilla ja oliiviöljyllä maustettuna(raaputa paahtoleipää valkosipulin kynnellä ja lorauta öljyä päälle)

Silppua sipuli, valkosipuli, kapris ja persilja pienen pieneksi silpuksi. Leikka liha pieneksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää mukaan sitruunanmehu, oliiviöljy ja mausteet. Taputtele seoksesta ”pihvejä” ja paina keskelle kuoppa keltuaista varten. Erottele kananmunista(tai viiriäisenmunista) keltuaiset ja asettele ne tartarin keskelle. Raasta päälle parmesanjuustoa, sekä laita tarjolle suolaa ja mustapippuria, jotta jokainen voi lisämaustaa annoksen itse. Tarjoa halutessa lisänä Romescoa ja paahtoleipää, nautiskele.

Alkuperäiset reseptit: Tomi Björck, Huippukokin kotiruokaa 2+ Chez Jasu

Previous Post Next Post

You Might Also Like