Kastikkeet

Paras pesto

Tästä pestosta on vuosien saatossa tullut hitti ja kesävieraiden kestosuosikki. Juhannuspöydästä tätä ei uskalla enää jättää pois, sen verran toivottua tavaraa pesto on. Enkä oikeastaan yhtään ihmettele, sillä maku tulee ihanista tuoreista yrteistä ja niiden tuoksusta. Ja mikä parasta, tuoreita yrttejä saa kaikkina vuodenaikoina, joten tämä herkku on saatavilla ympäri vuoden.

Peston kaveriksi kelpaa liha, kala, kana tai pelkkä pasta. Ja joskus sitä sortuu nuolemaan ihan sellaisenaan. Makua voi varioida eri yrttien mukaan. Juhannussuosiksi on noussut basilikan ja tillin yhdistelmä. Toimii kalapöydässä erinomaisesti! Tämä resepti on perusohje basilikasta, mutta muokkaa sitä rohkeasti oman maun mukaiseksi vaikkapa tillin tai korianterin avulla.

Pieni kipollinen.

  • 2 ruukkua basilikaa
  • Pala parmesanjuustoa (vajaa puolet 200g:n paketista)
  • n 50g pinjan siemeniä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria
  • n 1 dl laadukasta oliiviöljyä
  • Sitruunan mehua (minun lisäys)

Revi basilika/yrtit kippoon. Paahda pinjan siemeniä pieni hetki pannulla, ihan vain väriksi, ja heitä yrttien sekaan. Lisää viipaloitu valkosipuli. Raasta juusto lastuiksi ja lisää tässä vaiheessa osa mukaan. Kaada loraus oliiviöljyä. Surauttele tässä vaiheessa sauvasekoittimella ensimmäisen kerran. Lisäile juustoa ja öljyä vuorotellen ja jatka surauttelua kunnes koostumus on mielekästä. Rouhi mukaan mustapippuria ja purista hieman sitruunanmehua. Maista ja lisää vasta sitten suolaa tarpeen mukaan. Anna tekeytyä ainakin vartin verran ennen tarjoilua. Maku vain paranee seuraavina päivinä, joten voit hyvin tehdä isomman satsin kerralla!

Alkuperäinen resepti: Alexander ja Hanna Gullichen, Safkaa parempaa arkiruokaa

Previous Post Next Post

You Might Also Like