Kanat, Pääruoat

Helppo yrttikana

”Syökää kanaa”, huutaa possut! Kehoitankin tottelemaan possuja, sillä kana sopii keveyden ja ketteryyden ansiosta erityisesti arki-illan kokkauksiin. Ainakin possua paremmin. Lisäksi kanasta saa herkullista apetta, muutakin kuin nopeaa pastaa, tosin mielikuvitusta joutuu aika ajoin vaivaamaan.

Tämä yrttikana valmistuu uunissa alle puolessa tunnissa. Valmisteluihinkaan ei saa kulumaan kuin pienen tovin. Lisukkeeksi ei tarvitse kuin vihersalaattipeti ja hyvää oliiviöljyä. Jos haluat lisämakua, sipaise päälle Parasta pestoa (ohjeen löydät täältä). Kannattaa kokeilla! Kokataan sitä possua joskus toiste…

Neljälle:

  • 4-6 kanan maustamatonta rintafilettä
  • 4-8 ilmakuivattua kinkkkua (tai jos haluat rasvaisemman version, niin pekonikin käy)
  • n 150g yrttituorejuustoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • (Puristus sitruunamehua)
  • Lisäksi erilaisia vihersalaatteja

Leikkaa fileet auki perhosmalliin, jätä toiselta puolelta kiinni. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi tuorejuustoa reilusti fileiden sisään ja laita fileet kiinni. Kääri kinkut tiukasti fileiden ympärille ja asettele uunivuokaan. Voit halutessa ruskistaa fileet pannulla ennen uuniin työntämistä, mutta minä jätin sen vaiheen väliin. Laitoin fileet kuumaan uuniin (n 250 astetta) noin vartiksi väriä samaan , sen jälkeen laskin lämpötilaa 200 asteeseen ja jatkoin paistamista noin 5-10 minuuttia. Paistoaika riippuu tietenkin fileiden paksuudesta. Ota vuoka uunista ja anna fileiden vetäytyä hetki. Leikkaa viipaleiksi ja nostele salaattipedin päälle. Jos et tarjoile peston kera, niin kaada fileiden päälle loraus oliiviöljyä, puristus sitruunanmehua ja rouhi päälle mustapippuria, tarvittaessa myös suolaa. Nälkä lähtee, mutta kevyesti!

Previous Post Next Post

You Might Also Like