Lisukkeet

Palsternakkapyree

Peruna, riisi, pasta, peruna, riisi, pasta, ehkä salaatti…Mitä mielikuvituksen köyhyyttä. Siis minulla. Muita en uskalla syyttää. Pääraaka-aine on usein helppo valita, mutta että mitä sitten lisukkeeksi! Ainainen päänvaiva ja pinnistely. Maailma (jopa Sotkamo) on täynnä toinen toistaan maistuvampia kasviksia ja juureksia, niitä vain pitää osata hyödyntää. Ennen tätä kokeilua en tiennyt miltä palsernakka maistuu! Juuri ja juuri onnistuin sen kaupan hevi-osastolla tunnistamaan. Että näin. Hyvä, että tunnistin ja hyvä, että maistelin. Palsternakkapyreessä on nimittäin pieni juhlallinen twisti. Se on monikäyttöinen, sopii sekä lihan että kalan kaveriksi. Tällä reseptillä se toimii erityisen hyvin kalan kanssa. Lihan kanssa käyttäisin enemmän palsternakkaa ja vähemmän perunaa, maku on näin voimakkaampi. Blogissa pyreettä on tarjottu paperissa haudutetun kuhan kanssa, nam!

Neljällle

  • 400-500g palsternakkaa
  • 2-3 isoa jauhoista perunaa
  • 6-7 dl maitoa
  • Voita
  • Suolaa

Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Laita kattilaan ja kaada maitoa sen verran, että kuutiot lähes peittyvät. Keitä hiljalleen kypsiksi. Muista sekoittaa usein, ettei maito pala pohjaan. Kaada osa keitinmaidosta erikseen ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää maitoa kunnes pyre silkkimäistä ja löysähköä. Lisää voita ja suolaa maun mukaan.

Alkuperäinen resepti pyreelle: valio.fi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like