Lihat, Pääruoat

Grillattua poroa ja salsa verde

Tämän annoksen tekemiseen et saa kulumaan aikaa etkä joudu näkemään vaivaa. Se sopiikin hyvin vaikka perjantai-illan herkutteluun, kun haluat syödä hyvin, mutta kokkausinto on vähissä. Poron lisukkeeksi kelpaa itse tehdyt ranskikset. Yhtä hyvin voit kuitenkin keventää annoksen vaikka vihersalaatilla tai nauttia ihan sellaisenaan hyvä punaviinin kera.

Kahdelle

Poro:

 • 300g poron sisäfilettä
 • Sormisuolaa
 • Mustapippuria
 • (Voita paistamiseen)

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Suolaa ja pippuroi oman maun mukaan. Valmista poron maustuessa salsa verde.

Salsa Verde:

 • n 3 ruukkua erilaisia yrttejä (minä käytin basilikaa, lehtipersiljaa ja korianteria)
 • 1 sitruunan mehu
 • 2 rkl kapriksia
 • 1-2 valkosipulinkynttä
 • 4-5 sardellifileetä (minä jouduin korvaamaan tämän anjoviksella, ei ollut vaihtoehtoa ei, mutta hyvää tuli!)
 • 0,5-1 dl hyvää oliiviöljyä
 • Suolaa tarvittaessa
 • Mustapippuria

Heitä ainekset tehosekoittimeen tai surauttele tasaiseksi sauvasekoittimella. Älä lisää alkuun suolaa, koska sardelleissa sitä löytyy rutkasti. Säätele öljyn määrää sen mukaan kuinka juoksevaa kastiketta haluat. Laita maustumaan jääkaappiin porojen paiston ajaksi.

Grillaa kuumassa grillissä tai paista mahdollisimman kuumalla pannulla. Fileitä ei tarvitse kypsentää kuin puolisen minuuttia-minuutti molemmin puolin (fileiden paksuudesta riippuen). Anna fileiden vetäytyä hyvin folion sisällä ennen tarjoilua. Tarjoile salsa verden (ja haluamasi lisukkeen) kanssa. Punaviini on lähes pakollinen!

Alkuperäinen resepti Salsa Verdelle: Vapun reseptikirja, Vappu Pimiä

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like