Alkuruoat, Lisukkeet, Pääruoat

Pikablinit

Jes! Tämän talven ensimmäiset blinit. Toivottavasti ei kuitenkaan viimeiset. Täytteitä vaihtelemalla blinien syömiseen ei nimittäin kyllästy koskaan. Suolaista tai makeaa. Lihaa, kalaa tai kasvista. Kaikki käy. Vain mielikuvitus on rajana. Vieraille voi tarjoilla vaikka hauskan blinibuffan, jolloin alku- ja jälkiruoat voi huoletta unohtaa. Jokainen keräilköön buffasta omat suosikkinsa. Meillä herkuteltiin kylmäsavuporotahnan, Hannan Sopan sieni-oliivipateen sekä siianmädin ja smetanan kanssa. Blinin painikkeeksi hörpättiin asiaankuuluvasti jääkylmät vodkashotit. Huippuherkullinen blini-ilta ihan parhaassa seurassa…

Kahdelle pääruoaksi. Neljälle alkuruoksi.

 • Blinit:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 10 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 1/2 dl tattarijauhoja
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 dl lämmitettyä maitoa
  • 20 g sulatettua voita
  • 1 tl suolaa
  • (kirkastettua) voita paistamiseen
 • Kylmäsavuporotahna:
  • n. 50 g (n. puolet 100 g paketista) poron kylmäsavupaistia
  • n. 100 g ranskankermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 punttia ruohosipulia
  • Mustapippuria
  • Pieni ripaus sokeria

Valmista ensin täytteet.

Kylmäsavuporotahna: Leikkaa paistileikkeet pienemmäksi. Heitä kaikki ainekset blenderiin tai surauttele tasaiseksi, kuohkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Laita viileään maustumaan blinien valmistumisen ajaksi.

Sieni-oliivipateen ohje: Hannan Soppa. Mielettömän hyvää! Tryffeliöljy kruunasi tämä herkun.

Valmista sitten blinit. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi kattilassa. Lisää hiiva, sokeri ja noin puolet molemmista jauhoista. Peittele kattila ja anna kohota 40 minuuttia. Vaahdota valkuinen, lämmitä maito ja sulata voi. Lisää taikinajuureen maito, keltuainen, voisula, suola ja loput jauhot. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti. Voitele blinipannu, paista blinit kullanruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoile haluamasi täytteiden ja vodkashottien kera.

Blinitaikinan alkuperäinen resepti: Vuoden keittokirja, Henri Alen & Annukka Oksanen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like