Alkuruoat

Carpaccio

Carpaccio on klassikko. Se on yksi omista suosikeista alkuruoaksi. Keveyden ansiosta se maistuu erityisen hyvältä kesäisin kalaruoan alla. Onnistuneen carpaccion salaisuus on hyvässä ja tuoreessa lihassa sekä ohuen ohuissa siivuissa. Tarkista siis (jälleen kerran) veitsesi terä sekä muista maltti pakastusvaiheessa. Tässä et voi epäonnistua!

Neljälle.

  • n 200g naudan marmoroitua ulkofilettä tai sisäfilettä (Sotkamosta harvoin löytyy marmoria, joten käytän itse sisäfilettä)
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria
  • Rucolaa
  • Sitruunanmehua
  • Oliiviöljyä
  • Parmesanjuustoa

Suolaa liha reilulla kädellä sormisuolla tai muulla karkealla suolalla. Anna maustua noin puoli tuntia kylmässä. Pyyhi suola pois ja kuivaa. Kääri liha tiukkaan kelmuun ja anna olla pakkasessa ainakin muutama tunti. Siirrä liha jääkaappiin hieman ennen leikkaamista ja tarjoilua. Ota liha kelmusta ja leikkaa lihasta tervävällä veitsellä ohuen ohuita siivuja, tee tässä kohtaa parhaasi! Lihan pitää siis leikkausvaiheessa on hyvinkin kohmeessa. Asettele siivut tarjoiluvadille. Ripottele päälle sormisuolaa ja mustapippuria. Lisää vielä rucola, purista reilulla kädellä sitruunamehua ja lorauta muutama ruokalusikallinen hyvää oliiviöljyä mukaan. Heitä päälle vielä parmesanlastut ja tarjoile!

P.S Tarjoile mieluummin hieman repaleisia ja rumia siivuja kuin paksuja viipaleita(kuten kuvassa):)

Alkuperäinen resepti: Alexander ja Hanna Gullichen, Safkaa parempaa arkiruokaa

Previous Post Next Post

You Might Also Like