Pastat ja risotot

Tryffelipasta

Tapahtui tänä tiistaina. Iso Jii pakkasi laukkunsa ja lähti reissuun. Oven painauduttua kiinni, kaivoin kaappien kätköistä Ranskan reissun tuliaiset: parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, mustaa suolaa ja TRYFFELIPASTAA! Viinikaapista vielä hyvä Riesling. Aikaa ja vaivaa varastin noin kymmenen minuuttia. Tarviiko kirjoittaa yhtään enempää?! Minun mielestä aika täydellistä ja helppoa lohturuokaa tähän ”yksinäiseen” iltaan (jos ei huomioida Pikku Jiitä ja Risto Räppääjää).

P.S Iso Jii rakastaa tryffeliä kaikissa muodoissa. Ollaanhan siis tästä bloggauksesta ihan hipihiljaa…kaikella rakkaudella.

Yhdelle.

  • Kourallinen tryffelipastaa (tai muuta LAADUKASTA pastaa)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Parmesaania
  • Rucolaa
  • Hyvää oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Järjestä oma hetki:) Jos se ei onnistu, niin valmista annos tuplana.

Keitä pasta al denteksi reilussa hyvin suolatussa vedessä. Pastan kiehuessa valmista ”kastike”. Pilko valkosipuli. Kuumenna pannu keskilämpöiseksi, lisää ruokalusikallinen voita ja heitä valkosipulit mukaan. Kuullota hetki.

Valuta ja huuhtele pasta kevyesti. Lisää pasta valkosipulien seuraksi pannulle. Lisää toinen ruokalusikallinen voita. Kuumenna pannu ja pyörittele pastaa varovasti. Purista mukaan sitruunanmehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile parmesaanin, rucolan ja valkoviinin kera. Lorauta vielä päälle hyvää oliiviöljyä.

P.P.S Jos et löydä tryffelipastaa, niin voit tehdä annoksen haluamallasi laadukkaalla pastalla ja maustaa sen muutamalla tipalla tryffeliöljyä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like