Pääruoat

Punainen linssi-currykeitto

Se oli aamulla viiden asteen vilpoinen keli ja kaktus kurkussa. Ihan tuntui syksyltä. Eikä syksy ole minun juttu. Syksyn sateet ja pimeys saa välillä mielen matalaksi. Mutta onneksi lohtu löytyy ihan läheltä. Syksy nimittäin inspiroi lämpimiin ruokiin ja mausteisiin makuihin. Erilaiset keitot, padat ja uuniruoat odottaa tekijää. Kädet syyhyten keittelin tämän kuumottavan Punaisen linssi-currykeiton flunssaa selättämään. Vielä lopuksi höystin keiton runsaalla tabascolla. Syödessä ainakin hiki nousi pintaan. Jäädään odottelemaan miten flunssan käy.

Neljälle.

 • 2,5 dl punaisia linssejä (raakoja)
 • 1 sipuli
 • 2-3 valkosipulinkynttä
 • 2 rkl voita
 • 1 tl inkiväärijauhetta
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1-1,5 tl curryjauhetta
 • 1 prk paseerattua tomaattia (Mutti, vajaa 400g)
 • Noin 5 dl kana- tai kasvislientä
 • Noin 2 dl (kuohu)kermaa
 • 5-10 tippaa Tabascoa
 • Suolaa
 • Mustapippuria

Huuhdo linssit ja jätä ne likoamaan muun valmistelun ajaksi.

Hienoa sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä voissa kattilassa kunnes niistä tulee hieman läpikuultavia. Lisää kuivat mausteet ja pyörittele vielä hetki, että maut irtoavat. Lisää linssit, paseerattu tomaatti ja kana- tai kasvisliemi. Keittele miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä.

Kun linssit ovat kypsiä, lisää mukaan kerma, ja mausta suolalla, pippurilla ja Tabascolla.

Alkuperäinen resepti: Henri Alen & Annukka Oksanen, Vuoden keittokirja

Previous Post Next Post

You Might Also Like