Salaatit

Katkarapu-nuudelisalaatti

Aaah, arki on vihdoin täällä! Lomalla on mukavaa, mutta jossain vaiheessa sitä huomaa kaipaavansa tuttuja rutiineja ja reipasta ryhtiliikettä. Sitä arki tuo isolla kauhalla tullessaan, onneksi, sillä sen arjen ympärillehän koko elämä lopulta rakentuu.

Arki tuo usein mukanaan myös terveellisemmän ruokaympyrän ja sen pahuksen kiireen. Sen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa mausta tinkimistä, ainoastaan ajasta varastamista. Arjessa saa hyvällä omalla tunnolla ja isolla nälällä oikoa kokkaamisessa. Puolivalmista tai mahdollisimman nopeaa. Niin se menee ja niin se saakin mennä. Tässä yksi hyvä resepti, jossa makua riittää eikä aikaakaan mene varttia pidempään. Ja kun kerralla valmistaa reilumman satsin, niin jämät jää seuraavan päivän lounashetkeenkin.

Kahdelle-kolmelle.

 • Kastike:
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punainen chili
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1 limen mehu
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijaa
 • Salaatti
  • n. 100 g munanuudelia (tai haluamaasi nuudelia)
  • n. 150 g katkarapuja
  • 1/2 kurkku
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 iso tai pari pientä porkkanaa
  • 2 punttia tuoreita yrttejä (meillä vakiosuosikit minttu ja korianteri)
  • Kourallinen suolapähkinöitä
  • Öljyä paistamiseen
  • Sormisuolaa

Aloita valmistamalla kastike. Pilko valkosipulit ja viipaloi chili. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Muista huuhtoa hyvin kylmällä vedellä ja valuttaa huolella, näin nuudelit säilyvät irtonaisina.

Kuumenna öljy pannulla mahdollisimman kuumaksi. Lisää jäiset katkaravut pannulle ja pyörittele niitä parin minuutin ajan kuumalla pannulla. Jätä jäähtymään.

Suikaloi kurkku ja porkkanat. Käytä mahdollisuuksien mukaan julienne-rautaa, on kuulkaa kätevä! Viipaloi sipuli. Revi yrtit ja murskaa pähkinät pienemmäksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Lisää myös katkaravut ja kastike. Sekoittele hyvin ja anna puikoille kyytiä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like