Jälkkärit

Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

Tein sen! Nimittäin leivoin. Ja leivoin ihan itse. Saatoin jopa onnistua siinä (jos ei kauneudesta jaeta pisteitä)! Saavutus on todellakin hurraamisen ja pienten aplodien paikka. Leipominen ei nimittäin edelleenkään ole minulle se kuuluisa ”pala kakkua”. Kymmenien epäonnistumisten jälkeen olen jo lähes luovuttanut. Siksi myös Bistron jälkkäriosasto on jäänyt aika köyhäksi. Nytkin ainoa syy näihin Churroihin (Vapun lähestymisen lisäksi) oli ulkona vihmova vesisade. Ajattelin, että kupppi kuumaa ja makumatka Espanjaan lämmittää kivasti. Kannatti kokeilla. Aina joskus voi onnistua. Ja se jos jokin lämmittää huonon leipurin mieltä…

P.S. Espanjassa Churrot dippaillaan kaakaohon tai suklaakastikkeeseen. Päätin säästää itseni munkkiövereiltä, joten jätin suklaadipit tekemättä.

Noin 20 kpl.

 • 1,5 dl vettä
 • 1,5 dl maitoa
 • n. 75 g voita
 • 1 rkl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 3 kananmunaa
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • Pieni hyppysellinen suolaa

Lisäksi:

 • 1 dl sokeria
 • 1 tl kanelia
 • 1 l rypsiöljyä

Laita vesi, maito, voi, suola ja sokerit kattilaan. Kiehauta nopeasti. Ota kattila pois liedeltä. Kaada jauhot joukkoon yhdellä kertaa ja vatkaa samalla voimakkaasti. Anna sen jälkeen taikinan jäähtyä.

Lisää munat yksitellen jäähtyneeseen taikinaan siten, että lisäät seuraavan munan vasta, kun edellinen on sekoittunut hyvin.

Kuumenna öljy isossa kattilassa 180 asteeseen. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Voit käyttää tähtityllää(1 cm), jolloin saat kauniimpia tankoja eivätkä ne hajoa niin helposti (minulta tylla puuttui). Pursota taikinasta noin 10 cm pituisia tankoja suoraan öljyyn. Käytä saksia apuna katkaisuun. Paista vain 2-3 kerrallaan, ja noin 1-2 minuuttia molemmilta puolin, kunnes tangot ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta tangot talouspaperin päälle valumaan.

Sekoita kaneli ja sokeri keskenään, ja pyörittele Churrot reilusti kauttaaltaan seoksessa. Tarjoile heti tuoreeltaan!

Alkuperäinen resepti: yhdistelin useista eri lähteistä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like