Alkuruoat

Parsaa ja pikahollandaise

Parsaa ja päälle Hollandaisea. Mahtava makupari, joka muistuttaa keväästä. Hyvä, että muistuttaa, sillä sitä tässä kamalassa räntäsateessa tarvitaan. Tosin eilen satoi vettä. Ja satoikin heti kerralla pari vuorokautta putkeen. Tänään vesi vaihtui vihmovaan räntään. Vaihtelua sekin. On ainakin vähän kylmempi ja pikkasen tuulisempi. Ja vaihteluhan virkistää, ainakin tässä säässä. Mutta ei se mitään. Laitetaan parsat pannulle ja painetaan mieleen aurinkoinen asenne. Ja fiilistellään kohti pääsiäistä. Kevät on nimittäin täällä. Satoi tai paistoi.

Kahdelle.

 • Parsat
  • Nippu vihreää parsaa
  • 2 rkl voita
  • Hyppysellinen sormisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
 • Hollandaisekastike
  • 115 g voita
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • n. 1/2 tl suolaa
 • Lisäksi
  • Löysäksi keitettyjä kananmunia

Leikkaa parsojen varsista pois reilu pätkä, noin 2-3 cm. Sulata voi pannulla, lisää parsat ja kypsennä niitä keskilämmöllä kunnes hieman pehmenevät, noin 10 minuuttia riippuen parsojen paksuudesta. Parsojen pitää jäädä napakoiksi.

Valmista kastike. Sulata voi kattilassa, kiehauta hetki. Laita keltuaiset, vesi, sitruunanmehu ja suola sauvasekoittimen omaan astiaan (tai muuhun korkeaan astiaan mihin sauvasekoitin sopii tiiviisti). Käynnistä sauvasekoitin ja lisää sekaan kuuma voi ohuena nauhana. Maista ja mausta tarvittaessa lisää suolalla ja sitruunamehulla.

Alkuperäinen resepti Pikahollandaise: Soppa365

Previous Post Next Post

You Might Also Like