Kiitos Haloo Helsinki! Kiitos teille, Suomen paras Bändi! Kiitos ikimuistoisesta keikkaviikonlopusta. Keikkailitte sydämeen ja kyyneliin saakka. Kiitos! Ei mulla tällä kertaa muuta.
Tai ei muuta, kuin nämä makean mausteiset kanan koipipalat. Jotka muuten sopii hyvin vaikka keikkailun jälkeiseen elämään. Suolaista, makeaa, mausteista ja rapeaa. Tarviiko muuta?!
Neljälle.
- n .1,2 kg maustamattomia kanan koipipaloja
- 4 rkl Ras el hanout -maustesekoitusta
- 4 rkl Muscovadosokeria (tumma)
- 4 rkl oliiviöljyä
- n. 1 tl suolaa
- 1-2 limen mehu
Lisäksi:
- Sormisuolaa
- Yrttejä
Sekoita kaikki ainekset keskenään, koipipaloja lukuunottamatta, isossa kulhossa. Pyyhi koipipalat kuivaksi ja lisää kulhoon. Kääntele ja hiero marinadi koipipaloihin. Anna levähtää huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Laita koipipalat leivinpaperin päälle pellille, älä pyyhi marinadia pois. Kypsennä noin tunnin verran keskitasolla. Koivet saa paahtua kunnolla rapeiksi. Jos meinaa palaa, laske lämpöä hieman. Ripottele valmiiden koipipalojen päälle sormisuolaa ja halutessasi tuoreita yrttejä. Tarjoile sellaisenaan. Jyrsi käsin! Rok.
Alkuperäinen resepti: ulkomuistista Dansukkerin mainoksesta:)