Pastat ja risotot

Helppo Pastapannu

Siitä se ajatus sitten lähti. Nimittäin Soppa365:stä. Ja ajatuksen takana ”Yhden padan kikhernepasta”. Reseptin yksinkertaisena ideana on koota kaikki ainekset samaan pannuun, kertaheitolla. Ja sen jälkeen pannu tulille vartiksi. Muutama pastakauhan pyöräytys ja valmista tulee. Kuulostaako helpolta. Sitä se myös on. Keräilet vain perheen suosikkimaut yhteen, ja yksi arki-ilta on jälleen pelastettu. Tässä meidän pannu ideaksi.

Neljälle.

 • 250 g täysjyväpastaa
 • Pieni rasiallinen tuoreita herkkusieniä
 • 1 paprika
 • 5 valkosipulinkynttä
 • 1 prk kidneypapuja
 • 1 prk kikherneitä
 • 1 prk tonnikalapaloja öljyssä
 • 1 prk valmista pastakastiketta (esim. valkosipuli-basilika)
 • n. 4-5 dl vettä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • Lisäksi:
  • Puntti tuoretta yrttiä esim. lehtipersiljaa
  • n. 100 g parmesaania
  • (1 tuore chili)

Pilko herkkusienet ja paprika, jätä rohkeasti reiluiksi lohkoiksi. Valkosipulit voit heittää mukaan vaikka kokonaisina. Valuta ja huuhtele pavut ja kikherneet. Valuta enin öljy myös tonnikalasta. Laita kaikki ainekset, myös pasta yhteen pannuun. Lisää pastakastike, vesi ja liemikuutio. Kuumenna ensin kiehuvaksi, alenna lämpöä keskilämmölle ja porisuttele noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes pasta on sopivan kypsää. Lisää vettä, jos näyttää kuivuvan. Lisää lopuksi reilusti tuoreita yrttejä, parmesaania ja halutessa viipaloitu chili. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Superhelppoa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like