Kanat, Pääruoat

Pho-keitto

Tiedän, että viikon päästä on joulu. Tiedän myös, että olen auttamattomasti myöhässä. Muikkujen lisäksi yhtään muuta uutta jouluruokaa en ole testannut, enkä todenäköisesti tule testaamaan. Ehkä. Pienesti olen pahoillani siitä. Suunnittellut olen kuitenkin sitäkin ahkerammin. Onneksi. Tänään olisi ollut kokonainen päivä aikaa testailla, mutta lähdin perheen kanssa pulkkamäkeen. Hyvä, että lähdin, sillä pulkkamäki teki hyvää mielelle. Vieläkään ei mieli taipunut jouluruokien testailuun asti, mutta onneksi taipui tähän ihanaan vietanamilaiseen Pho-keittoon. Ei ehkä sovi jouluun, mutta vaikkapa välipäivien keitoksi. Lämmittää ainakin pakkaspäivän pulkkailun jälkeen.

Kahdelle.

 • Liemi:
  • 1 l vettä
  • 2 luomukanan koipea
  • 1 salottisipuli
  • 2-3 cm pala inkivääriä
  • 4 tähtianista
  • puolikas kanelitanko
  • 3-4 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
 • Lisäksi:
  • 100 g haluamiasi nuudeleita esim. riisinuudeleita
  • 2-3 kevätsipulia varsineen pilkottuna
  • Tuoreita yrttejä revittynä: esim. basilikaa, korianteria
  • 1 lime lohkottuna
  • 1 tuore punainen chili viipaloituna

Valmista ensin liemi. Kiehauta vesi ja lisää kaikki muut ainekset kattilaan. Keittele hiljakseen noin tunti, kuori vaahto pois tarvittaessa. Tunnin jälkeen poista koivet liemestä ja anna hetki jäähtyä. Revi liha luista ja lisää luut takaisin liemeen. Laita kattila liedelle ja keittele hiljakseen ainakin tunti.

Leikkaa kevätsipuli, lime, chili ja revi yrtit. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kun liemi on keittynyt yhteensä pari tuntia, siivilöi se ja lisää liemi kattilaan yhdessä kananlihan kanssa. Kuumenna lähes kiehuvaksi.

Kasaa annokset: laita lautasen pohjalle nuudeleita ja kevätsipulia. Lisää liha liemineen päälle, ja koristele yrteillä ja chilillä. Purista päälle limen mehua ja nauti. Joulu(ruoat) valmistunee testailemattakin!

Alkuperäinen resepti: Hannan Soppa

Previous Post Next Post

You Might Also Like