Kanat, Pääruoat

Khao Soi Kanacurry

Tämä KanaCurry pakottaa marssimaan kirjakauppaan ja hankkimaan Jennin ja Hannan ”Katukettiö – Parempaa roskaruokaa” Vietnam -painoksen. Olen lähes sanaton, Curry vei kielen mennessään. Jos minun versioni onnistui näin nappiin, miltähän mahtaa maistua ihan autenttinen katuannos siellä oikeassa maailman kolkassa?! Tästä Bistron Khao Soi KanaCurrysta on siis kiittäminen Liemessä -blogia sekä Hannan Soppa -blogia, joiden reseptejä yhdistelemällä löysin oman onnistumiseni. Kiitos ja kumarrus sekä olkaa hyvät; kokeilkaa ja ihastukaa!

Kolmelle-neljälle.

Currytahna:

 • 1 tuore chili (siemenet poistettuna)
 • 1 salottisipuli
 • 4 valkosipulinkynttä
 • n. 4 cm pätkä tuoretta inkivääriä
 • (1 rkl jauhettua korianteria)
 • 1 rkl kurkumaa
 • 1 rkl curryjauhetta
 • 3 rkl rypsiöljyä

Viipaloi chili ja kuullota se öljyssä. Pilko sipulit ja raasta inkivääri. Laita kaikki ainekset ja mausteet korkeaan kulhoon ja surauttele sauvasekoittimella tahnaksi. Halutessa heitä mukaan jauhettua korianteria (minulla se jäi kauppaan). Lisää tarvittaessa öljyä.

Keitto:

 • Loraus öljyä
 • 2 dl kookoskermaa
 • n 5-6 dl kanalientä (käytin fondia)
 • 400g kanan jauhelihaa
 • 300g (muna)nuudeleita
 • 2 rkl kalakastiketta
 • 2 rkl soijaa
 • 1 rkl ruokokidesokeria

Tarjoiluun:

 • Limeä, korianteria ja chiliä sekä kevätsipulia, jos sellaista sattuu löytymään.

Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele currytahnaa öljyssä, kunnes se on saanut hiukan väriä. Lisää joukkoon kanan jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada mukaan kookoskerma ja kanaliemi, keitä hiljakseen n. 15 minuuttia. Kiehauta sillä aikaa nuudelit kypsäksi ohjeen mukaan. Jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja jätä valumaan. Mausta curry kalakastikkeella, soijalla ja ruokosokerilla. Purista vielä mukaan limeä. Tarkista maku. Lisää chiliä kunnes kuumottaa sopivasti.

Asettele nuudelit kulhoihin ja kauho keittoa päälle. Viimeistele limellä, chilillä, korianterilla ja kevätsipulilla. Laita tarjolle soijaa. Järkyttävän hyvää!

Vinkki! Alkuperäinen Khao Soi tarjoillaan kuuleman mukaan possulla, joten voit vapaasti vaihtaa pääraaka-aineen mieleiseksesi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like