Pastat ja risotot

Valkoviini-katkarapupasta

Tämän pastan alkuperä palaa suurinpiirtein siihen aikaan, kun ”Alaston Kokki” riisui itsensä pinnalle. Siitä on nyt noin 15 vuotta aikaa, kun kokkasin pastan ensimmäisen kerran. Ja siis Jamie Oliverin innoittamana. Resepti ei ole enää sama, vaan se on muokkautunut tälläiseksi vuosien saatossa ja makuaistien kehittyessä. Viimeiset hämmennykset kauhoin siihen vielä tänään. Yritin mielenkiinnosta etsiä reseptin alkuperää, siinä onneksi epäonnistuen. Sen kuitenkin muistan, että alkuperäiseen ohjeeseen kuului makeat kirsikkatomaatit. Mutta koska meidän taloudessa yksi ”ei-ääni” tomaateille voittaa kaikki ”kyllä-äänet”, päätin piilottaa tomaatit pyreeseen. Sanoisin, että herkullista huijausta!

Neljälle.

 • Oliiviöljyä reilusti paistamiseen
 • 1 iso sipuli tai pari pientä
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1-2 chiliä siemenet poistettuna
 • 1,5 dl valkoviiniä
 • Kourallinen kirsikkatomaatteja puolittetuina tai reilu rkl tomaattipyreettä
 • n 200g isoja katkarapuja
 • Muutamia isoja kapriksia puolitettuina
 • 1/2 sitruunan mehu
 • Kourallinen kähäräpersiljaa silputtuna
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • (Parmesan juustoa lastuina)
 • 400-500g spaghettia tai nauhapastaa

Laita pastavesi kiehumaan. Lisää pasta ja keittele noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on ”al dente”. Pastassa pitää olla kunnolla purutuntumaa.

Valmista pastan keittyessä kastike. Viipaloi sipuli, valkosipulit ja chilit sekä ripuaus sormisuolaa,  ja kuullota ne pehmeiksi miedolla lämmöllä reilussa oliiviöljyssä. Jos käytät pyreettä, niin lisää se tässä vaiheessa ja kiehauta. Kaada valkoviini ja sitruunanmehu mukaan, ja keittele kasaan muutamia minuuteja. Lisää katkaravut, kaprikset ja mahdolliset tuoreet kirsikkatomaatit. Sekoittele ja mausta persilijalla, suolalla ja pippurilla. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen sekaan. Maistele ja lisää mausteita omaan makuun sopivaksi. Jos kaapista löytyy parmesanjuustoa niin raasta mukaan ja herkuttele.

Previous Post Next Post

You Might Also Like