Alkuruoat

Lohitataki

Lohitataki on carpaccion ohella yksi suokkareistani aterian alkuun. Se on nopea ja helppo herkku ja toimii hyvin myös vaikka arkiruokana reilun salaatin kera. Tatakihan muuten tarkoittaa pintapaistettua, joten nopeus paistamisessa on valttia. Tärkeää on myös lohen tuoreus, koska se tarjoillaan lähes raakana, siis todellakin pintapaistettuna.

Minä tarjoilen alkuruokatatakin rucolapediltä ihanan soijaseesamidipin kanssa. Muuta ei tarvitse, kuin herkutella.

Neljälle

Lohi:

  • n 500-600 g tuoretta lohifileetä, paksuimmasta kohdasta
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria

Leikkaa lohesta yksi tasapaksuinen pala. Poista nahka varovasti. Mausta pala suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista kuivalla ja mahdollisimman kuumalla pannulla nopeasti, kaikki sivut kiinni. Anna jäähtyä hyvin, käytä vielä jääkaapissa hetki ennekuin kuin leikkaat. Tarkista myös veitsen terävyys, jotta saat paloista mahdollisimman kauniita. Leikkaa 2-3 cm(tai mieluisia) paloja ja asettele tarjoiluvadille rucolan kera. Valele vielä päälle soijadippiä ja nauti!

Soijaseesamidippi:

  • 1 1/2 dl tummaa siirappia
  • 1 1/2 dl soijaa
  • 4-5 tl väkevää etikkaa
  • 4 tl seesamiöljyä
  • 1 chili, hienoksi leikattuna, osa siemenistä poistettuna (jos et halua tulista ollenkaan, poista siemenet kokonaan)
  • 1 valkosipulinkynsi, hienoksi viipaloituna
  • 3 tl seesaminsieminiä, paahdettuina

Sekoita kaikki ainekset keskenään, anna hetki vetäytyä kylmässä ja valele lohen päälle tarjoiluvaiheessa. Tarjoile myös dippinä!

P.S voit valmistaa tällä reseptillä esim härkätatakin, vaihdat vain lohen tilalle marmoroidun ulkofileen tai sisäfileen.

Idea lohitatakiin: Tunatataki, Amadores Beach Club

Soijaseesamidipin alkuperäinen resepti: Tommy Myllymäki, Parhaat kastikkeet

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like