No nyt on hyvää. Ja ihanan retroa. Kana Kung Pao on kiinalaisen keittiön todellinen klassiko ja ikisuosikki. Eikä ihme, sillä maku on ihan kamalan koukuttava. Mieto, mutta mausteinen. Ja ihanan pähkinäinen. Onneksi kokkasin kohtuudella. Syömistä ei nimittäin pystynyt lopettamaan ennen kuin viimeinenkin kanapala oli nielaistu. Kulhotkin nuoltiin puhtaiksi. Vahva suositus!
Kahdelle-kolmelle.
- 400 g kanan fileesuikaleita
- Kourallinen Cashew-pähkinöitä
- 3 valkosipulinkynttä
- 3-4 cm pala inkivääriä raastettuna
- 3 kevätsipulia
- 3 rkl maapähkinäöljyä
- Pari kuivattua chiliä, tai muutama reilu pyöräytys chiliä myllystä
- Marinadi:
- 1 rkl soijaa
- 2 tl riisiviiniä
- 1 1/2 tl tummaa Maizenaa
- Kastike:
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl soijaa
- 2 tl Hoi sin -kastiketta
- 2 tl seesamiöljyä
- 4 tl sokeria
- 2 tl tummaa Maizenaa
- Lisäksi:
- Riisiä tai nuudeleita
Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paahda pähkinöitä uunipellillä noin 5 minuuttia, kullanruskeiksi.
Tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää kanat marinadiin ja anna levähtää noin vartin ajan huoneenlämmössä.
Valmista kastike valmiiksi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri. Pilko kevätsipulista sekä vaalea osa että varret.
Kuumenna maapähkinäöljy pannussa. Lisää mukaan kuivatut chilit tai rouhi chiliä myllystä. Lisää kanat pannulle ja paista kypsäksi. Lisää sitten valkosipulit, inkivääri ja sipulin vaalea osa. Kääntele hetki. Kaada mukaan kastike ja sekoittele hyvin. Lisää vielä pähkinät ja koristele kevätsipulin varrella. Tarjoile keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
Alkuperäinen resepti: Soppa365 (Sanna Kekäläinen).