Kanat, Pääruoat

Sticky Wings ja Satay-dippi

”Sikahyvää”, sanoi syöjät, kun sormiaan nuolivat. ”Siis sikahyvää”, hokivat toistamiseen, kun viimeisestä siivestä tappelivat. ”Kiitos, oli sairaanhyvää”, kuului vielä illan päätteeksi. Tarviko sitten enempää sanoa? Ei yhtään enempää. Se todellakin riitti…kertomaan sen kaikkein tärkeimmän.

Kiitos perheelle palautteesta, sotketaan pian sormet uudestaan.

Kolmelle-neljälle.

  • n. 1,5 kg maustamattomia kanan siipipaloja (30-40 kpl)
  • Marinadi:
    • Pala inkivääriä (n. 5 cm)
    • 4 valkosipulinkynttä
    • 8 rkl hunajaa
    • 6 rkl soijaa
    • 4 rkl riisiviinietikkaa
    • 2 rkl fariinisokeria
    • 1-2 tl suolaa
  • Dippi:
    • 1 sipuli
    • öljyä
    • n. 1-1,5 dl kookoskermaa
    • 2 rkl maapähkinävoita
    • 2 rkl fariinisokeria
    • Puristus sitruunanmehua
    • n. 1/2 – 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
    • (vettä)
  • Koristeluun:
    • 1 tuore chili
    • Tuoreita yrttejä
    • Miedosti suolattuja cashew-pahkinöitä/maapähkinöitä

Valmista ensin marinadi. Raasta inkivääri ja valkosipulit hienoksi. Sekoita sitten kaikki marinadin ainekset keskenään ja kaada isoon kulhoon wingsien sekaan. Laita maustumaan viileään ainakin pariksi tunniksi (mielellään pidempään). Sekoittele välillä.

Valmista dippi. Hienonna sipuli pieneksi ja kuullota öljyssä pehmeäksi. Lisää muut ainekset ja anna kiehua kunnes kastike sakenee. Jos et tarjoile dippiä heti, niin voit notkistaa sitä vähäisellä määrällä vettä (ja halutessasi lämmittää) juuri ennen tarjoilua.

Kun siivet ovat marinoituneet tarpeeksi, grillaa niihin kuumassa grillissä suoralla lämmöllä rapsakka pinta. Ja laita sitten kypsymään epäsuoraan lämpöön n. 15-20 minuutiksi. Koristele tuoreella chilillä, yrteillä ja pähkinöillä. Tarjoile reilun dipin kanssa. ”Ihan sikahyvää” sanoisin itsekin.

Alkuperäinen resepti: Savua Ja Tulta! Kaisa Sillanpää.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply