Lihat, Pääruoat

Rendang

Tapahtui yhtenä päivänä.

– ”Tee Rendangia.”

– ”Siis mitä?”

– ”Siis Rendangia. Maailman parasta ruokaa.”

– ”Täh?”

– ”R-E-N-D-A-N-G. Ymmärrätkö?”

– ”En ymmärrä.”

– ”Siis miten niin et ymmärrä? Se on valittu maailman parhaaksi ruoaksi jo vuosikausia sitten.”

– ”En usko, ikinä en ole kuullut.”

– ”Siis miten niin et ole kuullut, et ole voinut olla kuulematta!”

– ”No en ole kuullut. Mutta nyt kuulen, vähemmästäkin.”

– ”No hyvä! Teetkö Rendangia?”

– ”En todellakaan tee!”

– ”Nolottaako?”

– ”Ei!”

No tein kuitenkin. Vaikka vähän nolottikin. Reikä ruokasivistyksessä.

Tee sinäkin. Maailman parasta ruokaa. Rendangia.

Neljälle.

  • 600 g (2 pkt) naudan (minuutti)suikaleita
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 6 kaffirlimetin lehteä
  • 3-4 rkl soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1-2 tl suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa (tai kookossokeria)
  •  Maustetahna:
    • 1 iso sipuli
    • 5 valkosipulinkynttä
    • n. 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
    • 2–3 tuoretta punaista chiliä
    • 2 sitruunanruohoa (8–10 cm tyvestä)
    • 2 tl kurkumaa
    • 2 rkl kookosöljyä
  • Tarjoiluun:
    • Riisiä
    • Tuoretta korianteria
    • Limen lohkoja
    • Tuoretta chiliä

Aloita valmistamalla maustetahna. Kuori ja leikkaa pieneksi sipuli, valkosipulit, chilit, ja sitruunanruoho. Raasta inkivääri. Laita kaikki tahnan ainekset tehosekoittimeen tai surauttele tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.

Paista naudansuikaleita padassa kookosöljyssä muutama minuutti. Lisää tahna, kookosmaito, kaffirlimetinlehdet, soija ja suolaa. Anna hautua hiljakseen kannen alla noin tunnin verran tai uunissa (120 astetta) usemman tunnin ajan. Lopuksi mausta pata limen mehulla, hunajalla, suolalla ja ripauksella mustapippuria. Tarjoile riisin kanssa ja viimeistele annokset korianterilla, limellä ja chilillä.

P.S. oikeaoppisesti pata uunitetaan melko kuivaksi, joten hauduttele huolella nesteitä pois, jos haluat autenttisemman version.

Alkuperäinen resepti: Kokit ja Potit

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply